Trainingen

Koerselman Consulting verzorgt twee eendaagse trainingen.

Crash course verandermanagement

In de eendaagse crash course verandermanagement krijgt de deelnemer snel een beeld van de stand van kennis over verandermanagement. De afgelopen jaren zijn we veel beter gaan begrijpen hoe veranderen in zijn werk gaat. Wat je moet doen, en wat vooral niet. Dat komt omdat kennis en inzichten uit de sociologie, biologie, corporate antropologie, psychologie en psychiatrie eindelijk zijn weg heeft gevonden naar verandermanagement. Dat werd tijd ook, want 70% van de verandertrajecten mislukte. We weten nu ook waarom, en hoe dat beter kan!

De eendaagse crash course verandermanagement vat de recente inzichten in verandermanagement samen. Na afloop zijn deelnemers in staat zelfstandig een niet al te ingewikkelde veranderopgave te begeleiden. Ze worden daarbij nog gedurende 2 maanden gecoachd.

Voor wie? (Junior)-medior-senior veranderaars, managers en adviseurs.

Lees meer over de crashcourse…

Masterclass Viral Change

Op deze eendaagse masterclass staat in de ochtend het gedachtengoed van Leandro Herrero centraal. Zijn kijk op wat een organisatie is, en hoe die functioneert. En waarom traditionele veranderaanpakken niet werken, welke denkfouten daarin zitten. We gaan daarover intensief met elkaar in gesprek, en doen een paar korte opdrachten om de theorie te verteren. Spoiler alert: je komt tot inzichten die mogelijk een ontwrichtend effect hebben op jouw beeld over organisaties en organisatieverandering. Mogelijk raak je ‘bewust onbekwaam’. Weet je ook eens hoe dat voelt.

De middag staat in het teken van ‘how to’, en is geheel gewijd aan het stappenplan om Viral Change toe te passen bij een veranderopgave. We bespreken in detail met welke 11 stappen je een Viral Change traject opzet en uitvoert. Beginnend bij het samenstellen van je veranderteam, en eindigend bij het borgen van de verandering in je organisatie. Wie daarin welke rol heeft, over de do’s en dont’s, agenda’s van bijeenkomsten, etc. Op zo’n manier dat je er in je eigen organisatie direct mee aan de slag kunt.

Na afloop zijn de deelnemers  goed op de hoogte van het concept Viral Change en de achtergrond daarbij, en kunnen ze het in de praktijk toepassen bij een veranderopgave. Ze worden daarbij nog gedurende 2 maanden gecoachd.

Voor wie? (Medior)-senior veranderaars, managers en adviseurs.

Lees meer over de masterclass…