Masterclass Viral Change

Wat kun je verwachten?

Op deze eendaagse masterclass staat in de ochtend het gedachtengoed van Leandro Herrero centraal. Zijn kijk op wat een organisatie is, en hoe die functioneert. En waarom traditionele veranderaanpakken niet werken, welke denkfouten daarin zitten. We gaan daarover intensief met elkaar in gesprek, en doen een paar korte opdrachten om de theorie te verteren. Spoiler alert: je komt tot inzichten die mogelijk een ontwrichtend effect hebben op jouw beeld over organisaties en organisatieverandering. Mogelijk raak je ‘bewust onbekwaam’. Weet je ook eens hoe dat voelt.

De middag staat in het teken van ‘how to’, en is geheel gewijd aan het stappenplan om Viral Change toe te passen bij een veranderopgave. We bespreken in detail met welke 11 stappen je een Viral Change traject opzet en uitvoert. Beginnend bij het samenstellen van je veranderteam, en eindigend bij het borgen van de verandering in je organisatie. Wie daarin welke rol heeft, over de do’s en dont’s, agenda’s van bijeenkomsten, etc. Op zo’n manier dat je er in je eigen organisatie direct mee aan de slag kunt.

Na afloop ben je goed op de hoogte van het concept Viral Change en de achtergrond daarbij, en kun je het in de praktijk toepassen bij een veranderopgave. Ik coach je daarbij nog gedurende 2 maanden.

De eendaagse crash course vindt plaats in Utrecht (open inschrijving)  of op locatie bij de klant (in geval van een incompany).

De kosten bedragen 495 euro, ex btw bij open inschrijving (masterclass en 2 mnd coaching). Kosten voor een in company: op aanvraag.

Max 6 deelnemers. 

Voor wie? (Medior)-senior veranderaars, managers en adviseurs.

Meer weten? Lees dan deze blog.

 

Wat zeiden eerdere deelnemers over deze masterclass? 

Maurits van der Graaf | Pleiade Consultancy, consultant
“Door de cursus word je ervan doordrongen dat organisatieverandering gelijk staat aan gedragsverandering en dat je het gewenste gedrag goed moet definiëren.”

Marco Buzing | Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,communicatieadviseur
“Ik kan deze masterclass van harte aanbevelen. Het was voor mij een van de meest zinvolle studiedagen over verandermanagement. Het heeft me nieuwe inzichten geboden en zeker geïnspireerd om me verder te verdiepen in het gedachtengoed van viral change.”

Bart den Dulk | Den Dulk Advies, adviseur
“Zeer leerzaam en bovenal een pragmatische aanpak voor veranderingen (klein en groot). Een must voor iedereen die op een Rijnlandse manier wil veranderen!

Marjolijn de Graaf | Impact Company, veranderbegeleider
“Heel waardevol hoe jij het werk van Leandro Herrero hebt weten te pragmatiseren naar een aanpak die je direct kunt toepassen. Dank je wel!”

Denwich Lobato | VQC Consultancy, Change Management Coach & Facilitator
“Bedankt Willem Koerselmanen mede cursisten !! Een waardevolle tijd en kennis investering!! Willem Koerselman wederom net zoals je masterclass change management zeer goed verzorgd en praktisch van opzet!!”

Jeroen de Bruin |Waterprof, adviseur
“Nieuwe inspiratie! De masterclass Viral Change heeft mij aan het denken gezet over verandering en hoe je daar beweging in kan krijgen. In het kort: focus op gedrag. Interessant voor Waterprof en alle waterpartners waarmee wij duurzame transities willen versnellen!”

Lianne van Goch | Met zorg voor zorg, Projectleider regionale zorgprojecten
“Deze dag begon in een lange file op weg naar de masterclass ‘Viral Change’ verzorgd door Willem Koerselman. Inspirerend, ‘veranderen nieuwe stijl’. Toepasbaar in (zorg) organisaties, die durven afstappen van de traditionele veranderwijze in combinatie met een andere leiderschapsstijl. Zeer de moeite waard én morgen toepasbaar!”

Ella Taal | Awareness in business, consultant
“Masterclass Viral Change van Willem Koerselman vandaag gevolgd. Sprekende voorbeelden en compleet stappenplan om de gewenste change succesvol te implementeren in organisaties die er klaar voor zijn om eigenaarschap te nemen in nieuw gewenst gedrag om gestelde strategische doelen te bereiken. Waarbij het management deze beweging faciliteert en ondersteunt en niet top down oplegt aan de organisatie.
Heel bruikbaar in mijn dagelijkse change praktijk bij mijn klanten. Dank Willem! En natuurlijk dank aan
Leandro Herrero de grondlegger van het gedachtegoed Viral Change!”

Marijke Liebregts | Liebregts Concepts & Copy,
“Veel dank voor de interessante en praktische dag.”

Linda Bruggink Gerrits | SMART learning & Development, onderwijskundig adviseur
“Het was een leerzame dag!”

Karin Bosman | Bosman Consulting & Change management, Change manager en coach
“Dank voor een inspirerende en leerzame dag Willem! Heel mooi hoe je het gedachtegoed van Herrero over Viral Change in zo’n praktische aanpak hebt weten te vatten! Heb veel zin om ermee aan de slag te gaan 😄”

Gerdia Slagman |HRM totaal, HR manager
“Wat een fijne en leerzame dag. Superfijn dat je Viral Change van zo’n praktische aanpak hebt voorzien. We kunnen meteen aan de slag 👌”

Ryan Bolt |Rijksuniversteit Groningen, MSc Change management
“Het was een zeer leerzame en inspirerende dag Willem! Nogmaals bedankt hiervoor :)”

Sascha Murk | Sascha Marketing & Communicatie, Marketing adviseur Bouw & Techniek, Communicatie, Verandering
“Bedankt Willem voor deze interessante masterclass. Ik kijk ernaar uit om na de zomer de theorie toe te passen bij mijn klanten.”

Inge Sijpkens | IngeSijpkens.nl, Strategie, communicatie en verandering
“Dank je wel Willem, veel geleerd dat ik vandaag al kan gebruiken.”

Sandy van Rossum | Factor-S projecten en business support, organisatieadviseur
“Een dag waarin ik weer veel inspiratie opgedaan heb, bedankt Willem Koerselman. Het boek van Leandro Herrero over Viral Change gaat de komende maand zeker gelezen worden 🙂 en daarna er mee aan de slag.”